2019-03-18 83 瀏覽
今日放工之後特登同朋友嚟荔枝角呢度食Pizza,因為佢話次次經過都好想試吓!鋪頭嘅裝修都簡單而且乾淨。佢哋嘅Menu都有二人同四人套餐,但係因為我哋三個人所以我哋就叫個二人套餐再追加多個小食。首先嗰個湯有好濃郁嘅南瓜味而且好香濃,配埋個麵包加黑醋真係好醒胃。頭盤係水牛城雞翼,佢本身嗰醬汁有酸酸地同少少辣,另外佢會多一個白色嘅醬(雖然我冇問佢係咩醬汁),但係唔使點醬都已經非常之入味而且啲雞肉多汁嫩口一D都唔鞋!另外追加嘅小食呢我哋揀咗個白酒煮蜆,酒味濃郁而且好creamy! 主菜出現,大蝦鮮菇意大利飯!佢個味道正宗同香濃,唔好俾佢嘅外表呃到以為會好油膩,因為有啲意大利飯食完就已經飽啦喇!跟住萬眾期待嘅Pizza終於出場啦,巴爾馬風乾火腿Pizza上邊配火箭菜!初初我地都驚啲火箭菜會好大味,但係最後食落啲火腿同火箭菜出奇咁夾!佢啲火腿會中和左火箭菜嗰種草味,火箭菜有令火腿食落冇咁鹹!最重要佢個Pizza嘅批底真係又薄又香脆好有水準,佢並唔係嗰種美式Pizza成舊麵包係個底嗰種!餐飲我就揀咗個决榛果lattle咖啡,咖啡味香濃,如果鍾意飲咖啡可以嘗試吓!雖然佢哋係小店但係非常之有誠意同水準,

雖然佢哋係小店但係非常之有誠意同水準,價錢同份量都合理!
  • 白酒煮蜆
  • Parma Pizza