2019-07-29 646 瀏覽
話說人生路不熟,去到大角咀唔知食乜好。行左好耐見到間西餐廳,見唔洗等位,間餐廳又幾新淨,決定一試。入到去先發現店員都係外國人為主,要出動到我水皮既英文溝通放心餐牌係有中英雙語既,唔洗驚唔識叫。餐廳不大,但係都坐得舒舒服服。講返食物,呢間餐廳係有SET DINNER ,一個SET包括湯或沙律,主菜同埋甜品。另外亦可以散叫PIZZA,意大利麵之類,比較適合一班人開心分享。我地兩個人就分別點左兩個SET。雞肉沙律,雞塊即叫即煎熱辣辣,而且份量都唔少!牛排雖然未算好出色,但性價比係唔錯既意大利餃子一般西餐廳比較少見,餃子皮既麵粉感比較重。最後仲有甜品值得一讚係既餐廳服務,雖然只係一般平民西餐廳,但店員服務一啲都唔馬虎。例如佢地會睇下你食完未,等你食晒個沙律先上主菜,其中個主菜出慢左會主動同你講「唔好意思要等多幾分鐘」,見你個杯無水即刻又幫你添水,食完主菜,甜品又會自動上埋比你,咁照顧周全既服務真係要大讚

入到去先發現店員都係外國人為主,要出動到我水皮既英文溝通

雞肉沙律,雞塊即叫即煎熱辣辣,而且份量都唔少!

牛排雖然未算好出色,但性價比係唔錯既

意大利餃子一般西餐廳比較少見,餃子皮既麵粉感比較重。

最後仲有甜品

2019-06-06