2017-09-24 103 瀏覽
如果唔係有朋友帶,我真係唔識黎依度搵嘢食依間Cafe位處熱門搵食地尖沙咀一個極不顯眼既地方小心錯過依條樓梯👇門口已經放左個大餐牌,有兩個二人套餐及一個四人套餐選擇由於我見到二人套餐已經包晒我地想食既嘢,所以就揀左二人套餐B其中一碗湯加左$15蚊要黑松露野菌湯陣陣黑松露味係不錯既另一碗保留番跟餐既蕃茄湯餐飲方面,其中一杯加左$15叫左抹茶鮮奶以奶味較多,配有陣陣抹茶味,不錯前菜揀左蒜香牛油炒雜菌唔似平時食既菇咁,啲菇好有菇味配以蒜來炒,係幾香至於主食,其中一個叫左risotto ,個汁煮得幾好,鍾意食忌廉嘅話應該會鍾意食,果兩隻帶子都幾大粒但如果啲米係用正統意式燴飯用既米煮會更好。另一個主食叫左燒羊架,七成熟,燒得不錯,肉香味濃,係好食伴碟既有薯條同茄汁燴雜瓜,其中薯條炸得幾好因爲見到有客人叫左pizza好似好大好靚既關係,我地都叫左一個依間cafe既薄餅係荷蘭薄餅,批底極之薄味道帶少少甜,好似法式薄餅crepes 咁薄同埋咁甜,係幾特別又好味用料都幾豐富架由於果批底好薄嘅關係,我就將佢捲埋嚟食,可以一次過將成塊放入口,味道更佳成個薄餅好似好大咁,但其實兩個人食綽綽有餘雖然我唔知道正宗嘅
如果唔係有朋友帶,我真係唔識黎依度搵嘢食
依間Cafe位處熱門搵食地尖沙咀一個極不顯眼既地方
小心錯過依條樓梯👇
門口已經放左個大餐牌,有兩個二人套餐及一個四人套餐選擇
黑松露野菌湯
其中一碗湯加左$15蚊要黑松露野菌湯
陣陣黑松露味係不錯既
另一碗保留番跟餐既蕃茄湯
餐飲方面,其中一杯加左$15叫左抹茶鮮奶
以奶味較多,配有陣陣抹茶味,不錯
蒜香牛油炒雜菌
前菜揀左蒜香牛油炒雜菌
唔似平時食既菇咁,啲菇好有菇味
配以蒜來炒,係幾香
北海道帶子·煙三文魚·菠菜忌廉汁意式燴飯
但如果啲米係用正統意式燴飯用既米煮會更好。
紐西蘭羊架(8安士)
另一個主食叫左燒羊架,七成熟,燒得不錯,肉香味濃,係好食
伴碟既有薯條同茄汁燴雜瓜,其中薯條炸得幾好
煙三文魚刀草水瓜柳忌廉芝士荷蘭薄餅
依間cafe既薄餅係荷蘭薄餅,批底極之薄
用料都幾豐富架
成個薄餅好似好大咁,但其實兩個人食綽綽有餘

雖然我唔知道正宗嘅荷蘭薄餅係點樣,但我都覺依個薄餅係好味嘅,推介
黑松露野菌湯
蒜香牛油炒雜菌
紐西蘭羊架(8安士)
煙三文魚刀草水瓜柳忌廉芝士荷蘭薄餅