好耐冇去食日式放題,今日專登放工後去旺角呢間<大瀛喜>日式放題店,食番餐飽嘅。呢度供應嘅食物選擇非常之多,無論刺身、壽司、手卷、燒物、天婦羅、雪糕、甜品、熟食……真係乜都有,要食到回本,真係冇難度。刺身非常新鮮,個人覺得必食帶子、油甘魚、三文魚、甜蝦、大虎蝦、北寄貝、八爪魚、吞拿魚等,全部都肉厚鮮甜。人客亦都可以出去熟食區,自己夾嘢食返嚟食,有青口、大蝦、中華沙律等等。呢度嘅手握壽司,全部都係即叫即製,飯嘅用量少,而且刺身肉多,肉質新鮮甜美,食十件八件已經回返曬本。北海道帆立貝壽司:超大隻帆立貝,肉厚鮮甜海膽手卷:海膽入口即溶京蔥拖羅蓉塔:拖羅肥美蒲燒鰻魚:燒得香口惹味鵝肝壽司:超級肥美好食羊架:又淋又嫩魚湯浸菜苗:魚湯香甜,菜苗爽口嫩滑殿堂宴客醉鮑魚:充滿酒香嘅醉鮑魚,非常美味養生仲有超甜粟米、沙律醬烤大蝦、牛柳粒、炸蝦天婦羅同蟹柳天婦羅都非常好食。花膠:手掌甘大,仲又厚又滑,用料非常高質素。蒜蓉烤扇貝:用上大量嘅蒜蓉來烤,非常惹味好食。仲有烤菠蘿同比目魚,烤菠蘿非常鮮甜多汁,比目魚魚肉非常嫩滑,煎得好香。整體嚟講,我覺得呢間放題絕對值得大家去食,價格不貴,人均消費都
好耐冇去食日式放題,今日專登放工後去旺角呢間<大瀛喜>日式放題店,食番餐飽嘅。呢度供應嘅食物選擇非常之多,無論刺身壽司、手卷、燒物、天婦羅、雪糕、甜品、熟食……真係乜都有,要食到回本,真係冇難度。

北海道帆立貝壽司:超大隻帆立貝,肉厚鮮甜
海膽手卷:海膽入口即溶
京蔥拖羅蓉塔:拖羅肥美
蒲燒鰻魚:燒得香口惹味
鵝肝壽司:超級肥美好食

羊架:又淋又嫩
魚湯浸菜苗:魚湯香甜,菜苗爽口嫩滑

殿堂宴客醉鮑魚:充滿酒香嘅醉鮑魚,非常美味養生

花膠:手掌甘大,仲又厚又滑,用料非常高質素。

蒜蓉烤扇貝:用上大量嘅蒜蓉來烤,非常惹味好食。

整體嚟講,我覺得呢間放題絕對值得大家去食,價格不貴,人均消費都唔需要三百蚊一位,二百幾蚊就食到咁多嘢,就連雪糕,甜品,同埋飲品都係任攞任食,真係食幾隻鮑魚加花膠,已經回曬本,乜都抵返曬,絕對係回本之選。另外值得一讚嘅係,呢度上菜非常之快,而且仲要完全冇漏過單,抵讚吖!!~下次再食日本放題,我一定會再嚟呀!!~
  • 花膠
  • 帶子刺身