2019-09-13 3855 瀏覽
好耐無食生蠔啦!終於約埋個fd嚟太子呢間Amour Corner,生蠔套餐都只係$126(6隻),唔係平時住食個啲細細隻㗎!食生蠔當然未夠飽,所以我哋仲嗌多個二人餐食!#精選生蠔(六隻) $126有Namibia、Galiano Bay同Ireland Newry Bay三款生蠔可以揀,一次過嗌晒三款,就可以試晒!個人偏好嚟自加拿大嘅Galiano Bay,蠔味偏甜,唔會太鹹。經典二人晚餐 $328#巴馬火腿蜜瓜#迷你芝士拼盤揀兩個前菜~唔限食一款啱晒豬太郎呢啲心大心細嘅人,仲會跟返份簡單嘅沙律菜,平時好少食芝士拼盤,跟埋梳打餅嚟食,鹹鹹哋又易幾口。蜜瓜配ham都好常見就唔特別講啦!不過件蜜瓜都幾大件㗎! #黑松露菌意大利飯識豬太郎嘅朋友都知豬太郎有幾鐘意食意大利飯,今次一樣有嗌嚟食!黑松露香味好出,意大利飯應該有再落高湯燉煮,食落好creamy,加上份量都好多㗎。#香草煎封羊架有飯食當然仲有肉,前排食西餐揀咗牛,今餐就揀返羊肉嚟食啦!7成熟上到枱都唔會太乾,肉質軟腍,羊味唔太騷,羊存啖啖肉,食得好滋味呀!最後仲會今日嘅跟餐甜品—奶凍。

#精選生蠔(六隻) $126
精選生蠔(六隻)

經典二人晚餐 $328
#巴馬火腿蜜瓜
#迷你芝士拼盤
巴馬火腿蜜瓜 & 迷你芝士拼盤

揀兩個前菜~唔限食一款啱晒豬太郎呢啲心大心細嘅人
,仲會跟返份簡單嘅沙律菜,
二人餐沙律菜

#黑松露菌意大利飯
黑松露菌意大利飯

#香草煎封羊架
香草煎封羊架

最後仲會今日嘅跟餐甜品—奶凍。
二人餐甜品
2019-09-09
精選生蠔(六隻)
巴馬火腿蜜瓜 & 迷你芝士拼盤
二人餐沙律菜