2020-06-27 21 瀏覽
餐廳環境舒適,唔會太擠迫,且收費合理,算係一間親民既西餐廳。同朋友嗌左主食安格斯頂級西冷牛扒(大),外加一份沙律同兩份小食(炸蕃薯條、芝士忌廉菠菜苗),仲點左一杯西柚青檸特飲同一杯柚子清酒。感覺牛扒係慢煮後再煎既,牛扒剪得啱啱好,而慢煮可以鎖住啲肉質,咬落去好鮮嫩,唔會太韌,仲帶有肉汁添。再加小小鹽同黑椒,味道簡直係正呀!鍾意食牛既朋友仔可以試下。沙律比想像中大份,有幾種沙律菜,配埋新鮮芒果粒同牛油果,芒果好甜,牛油果香滑,沙律菜好清新,值得一試。蕃薯條炸到外脆內軟,再配埋個黑松露沙律醬,又唔會掩蓋左蕃薯既甜味,味道岩岩好。同埋份量又夠多,真係抵食。芝士忌廉菠菜苗既芝士味道好濃郁,仲可以拉絲,配埋清新既菠菜,味道香濃,同埋唔會太濟。嘢飲方面,本身已經好鍾意飲西柚配青檸既嘢飲,而呢杯西柚青檸特飲冇令我失望,酸甜西柚配上清新青檸,酸中帶點兒清甜,夏天飲就啱啦,非常解渴。