2020-01-26 545 瀏覽
今日去拜完年,同朋友路過仁愛堂街,見到有間新開既鋪頭仲唔洗等位,就膽粗粗咁入去試下~估唔到有驚喜我地一行6人(4大2小),見鋪頭入面唔大(大概夠開2至3張枱),本來打算座出面。但老闆娘怕小朋友凍,建議我地座入面,仲特登拍左兩張枱比我地,老闆娘好貼心。老闆娘話鋪頭仲在試業階段,只係開左一個星期,而且年初一都有開門,有些食物已經賣曬,供應商仲未返到貨。我地就比左budget老闆娘,由佢幫我地發板食咩…佢第一味上既係秘制泡菜,之後係燒多春魚(好味),仲有係炸鯪肉同埋炒烏冬,仲有炸廣島蠔(呢個值得推)同埋泰式腐皮(好好食食完先發覺唔記得影相),最後係燒日本紫薯,仲有燒燒賣同肉丸(我最鐘意食妹仔野)同埋蒜芯(可惜呢個無影到相)。我地仲飲左成6,7包紙包飲品,但老闆娘都再無計我地錢在新年搵一間餐廳唔洗加一加二已經唔簡單,仲要平平地,又可以比兩隻小魔怪慢慢食又唔怕比人趕既地方真係唔多。估唔到仲係食燒烤,而且好好味添雖然地方唔大,但老闆娘好貼心,好有Heart,食物都好有水準答應左老闆娘送篇食評比佢做賀年禮物,祝新年快樂,長做長有註:謝謝老闆娘的貼心招待秘制醬汁好好味

佢第一味上既係秘制泡菜,之後係燒多春魚(好味
),仲有係炸鯪肉同埋炒烏冬,仲有炸廣島蠔(呢個值得推
)同埋泰式腐皮(好好食

雖然地方唔大,但老闆娘好貼心,好有Heart
,食物都好有水準
答應左老闆娘送篇食評比佢做賀年禮物,祝新年快樂,長做長有

註:謝謝老闆娘的貼心招待
秘制醬汁好好味