之前因為要搬屋,所以有段時間就住到大街的一間酒店。大街其實有很多選擇,但日本餐廳就唔多。以前仔仔就鍾情某連鎖店,但有次因為落雨,所以就揾左系附近既壽司駅試試。真係可以話系一試難忘。難忘既不止系食物有水準,最主要係老闆娘同埋幫手小姐姐對客人的態度。對客人非常細心,見到小朋友又會關心他用餐是否方便,又主動拿了一份額外既燒汁(小朋友叫左鰻魚飯)用作撈飯。我係第一次見到小朋友獨自吃完一整份鰻魚飯!自此以後就經常到呢度吃飯。除左定食之外,舖頭既燒物都好好,當然仲有壽司同刺身!大廚同老闆娘又會推出新款食物,不管你是熟客與否,都會很關心大家對食物既評價同埋作出調整!店鋪又近地鐵站同街渡位置,每次返去都會去幫襯。

自此以後就經常到呢度吃飯。除左定食之外,舖頭既燒物都好好,當然仲有壽司刺身!大廚同老闆娘又會推出新款食物,不管你是熟客與否,都會很關心大家對食物既評價同埋作出調整!

店鋪又近地鐵站同街渡位置,每次返去都會去幫襯。
2022-08-05
  • 定食,燒物,壽司,刺身