2019-12-26 196 瀏覽
依間舖頭經過好多次,都好想試下,今次終於試到啦!唔係失望反而有驚喜。以我所知依間素食餐廳成日都推出唔同嘅新野,價錢嚟講食晚餐會化算啲。反而午餐就覺得貴咗少少。泡菜煙肉卡邦尼意粉:有驚喜,因為個汁調敎得十分適中,有濃濃嘅卡邦尼味道。泡菜汁亦十分突出,發揮到開胃作用,唔會令人食完覺得好漏嘅感覺。唯獨以為有泡菜係入面,同埋佢哋用咗係我唔中意嘅扁意粉。總括意粉大力吸收到泡菜同卡邦尼汁,所以扁意粉食落無咁介意。蕃茄水牛芝士薄餅:驚喜在於用「薄餅」。薄餅都整得好鬆脆,水牛芝士完全發揮到主角嘅作用,十分有水準。至於黑松露薯條及沙嗲素雞串就普通咗啲。炸物來説始終唔係佢哋強項。薯條就太過乾身,沙嗲雞串比較油。總括而言,主菜係唔錯,小食就普通啲,未試過佢哋嘅飲品。

總括而言,主菜係唔錯,小食就普通啲,未試過佢哋嘅飲品。

黑松露薯條
蕃茄水牛芝士薄餅