2009-10-14 6 瀏覽
星期一晚同朋友及朋友的家人去左呢間泰國菜食晚飯,我第一次嚟呢間食,朋友他們說呢間好味過之前食的另一間,我們叫左一個套餐,都好多野食呀.生蝦刺身-好好味,一隻生蝦上面有一片蒜片,一小辣椒絲,夾埋一齊加一些特式醬汁食,配撘好好,辣辣地但係好爽口,套餐包一碟,我們另再加多一碟燒豬頸肉-都好味喎,燒都好和口,力一些醬汁一齊食,好彈牙泰式拼盤-有蝦餅,春卷,魚餅等.....配一些甜酸醬食,都好多及大件,好味菠蘿炒飯-不是用原個菠蘿裝,但係都有好多粒喎,飯都算幾乾身,好味泰式炒雜菜-都有一些菇,黑木耳,都幾好味通菜-好青綠,都好新鮮,好味明爐魚-好味呀,成個爐上,夠晒熱及d魚肉都好新鮮入味呀另喱飽-嘩,好大個,麵包好軟好味,個飽入面好多料,有魚塊,蝦,青椒,洋蔥等等.....好味薄餅-有好重牛油味,加些咖喱汁一齊食,好味呀甜品-有一些火龍果味道的啫喱,一些西米糕我雖然唔知幾錢,但係聽他們說也不貴的,份量都好足夠,味道又好.值得推介的地方.

燒豬頸肉-都好味喎,燒都好和口,力一些醬汁一齊食,好彈牙
泰式炒雜菜-都有一些菇,黑木耳,都幾好味
通菜-好青綠,都好新鮮,好味
明爐魚-好味呀,成個爐上,夠晒熱及d魚肉都好新鮮入味呀
薄餅-有好重牛油味,加些咖喱汁一齊食,好味呀
甜品-有一些火龍果味道的啫喱,一些西米糕

2009-10-12