2020-09-05 1956 瀏覽
這地方其實唔易搵。唔係在市中心位置。不過都很安靜。門口見到如果Like佢社交平台有玉子燒送出。我今天來這裡食和牛燒肉都只係有兩個客。職員都幾好招呼。有問都必答。還會介紹食物種類和內容。行李放咩位置,飲品在那邊拎等等⋯我本來想和男朋友每人試一款定食。因為見Openrice 有兩款平定食選擇。但原來只餘下一款了那就點了兩份同一樣的。因為其他款貴很多。但都唔算太多肉類選擇。這裡格局都算簡單。因為有很多唔同嘅調味料。包括招牌辣粉、胡椒粉、黑椒粉等等⋯唔同辣度。睇吓你適合邊款職員在未點食物時已經送上前菜。還介紹這是特別小食。但之後我無意之中睇到原來要計小食錢㗎。每人八蚊⋯講到好似係店方小小心意一樣⋯😒主食終於到咗啦賣相真係幾靚每塊肉都有塊牌寫住係咩,但有塊好似金錢肚的東西就沒有。但其實個兩塊都唔好食。令願多塊肉都唔想試⋯那些飯素令人好開胃。那杯麵豉湯就太鹹啦。那個沙律🥗都好夠味。一個人份量剛剛好。蘿蔔仔都係用嚟送飯開胃菜。你可以和職員講拎免費生菜。應該就用嚟包肉食。但得幾塊肉送飯都係剛剛好。所以點來都無咩意思。本來都想點其他東西試一試。但最後發覺肉類本來都唔吸引就放棄。這裡飲品都唔平又要收加一。
這地方其實唔易搵。唔係在市中心位置。

不過都很安靜。門口見到如果Like佢社交平台有玉子燒送出。
我本來想和男朋友每人試一款定食。
因為見Openrice 有兩款平定食選擇。
但原來只餘下一款了

唔同辣度。睇吓你適合邊款

前菜

講到好似係店方小小心意一樣⋯😒

主食終於到咗啦

賣相真係幾靚
那些飯素令人好開胃。那杯麵豉湯就太鹹啦。那個沙律🥗都好夠味。一個人份量剛剛好。蘿蔔仔都係用嚟送飯開胃菜。你可以和職員講拎免費生菜。應該就用嚟包肉食。但得幾塊肉送飯都係剛剛好。所以點來都無咩意思。本來都想點其他東西試一試。但最後發覺肉類本來都唔吸引就放棄。這裡飲品都唔平又要收加一。這裡很奇怪。坐落位置又唔太適合。企喺度又很累。都唔明白呢個店想點?還有一個好奇怪的事情,出面又希望大家可以打咭幫餐廳宣傳。但進店後又提都唔提,打咭可以有玉子燒送⋯
最後都無主動問。唔試都應該唔可惜。
最後總結:應該唔會再試。因為現在食靚燒肉已經唔太難搵。佢平價餐又只得一個。我都已經試過。何況這裡根本唔太就腳⋯
立食對香港人來講都係唔太討好,食店又無咩特價優惠。例如:特價時段、飲品優惠..未食過經開可以一試。但就沒有一試再試衝動⋯
2020-08-31
前菜