2024-04-07 118 瀏覽
朋友從外國回來,大家想搵個好食但又可以傾計嘅地方。又要就一個要返工嘅朋友,所以選擇黎mamaday.三個人食下午茶時段,餐廳不設下午茶set,菜單都係a la carte。我地各自點左一個主食,一杯飲品。主食份量都幾足。朋友一叫左個鰻魚蛋包飯,我地加錢要左全條,一上枱三個一齊嘩左出聲,最後食唔晒要打包一半😅😅佢飲左杯牛油果shake,好滑好似smoothies.朋友二叫左一個蟹鉗松露意粉,賣相加左好多分,味道都好好食,個面有好多蟹籽。佢叫左邊蜜桃茶,入面真係有蜜桃㗎😍😍。而我就點了一個炸雞沙律,d雞炸完都好嫩滑,唔會乾柴柴; d菜就好新鮮爽脆。我自己叫左杯Tiramisu coffee. 第一啖真係好驚喜,因為真係好似食緊Tiramisu咁。如果可以大杯d就好喇。餐廳好多打卡位,唯一缺點就係冷氣不足。但我地三個都認為佢嘅食物質素可以蓋過佢嘅缺點,係可以放入再翻黎幫襯嘅list。

2024-03-30
下午茶