2018-04-17 1629 瀏覽
難得親戚過黎香港玩又預留左一晚等我地帶佢去玩,咁就緊係帶佢去山頂啦,去睇香港最出名既夜景。今次黎呢間餐廳之前有朋友介紹過,話野食好正又靚景。咁難得黎到山頂就緊係要試下啦。打電話book枱既時候有講明想要窗邊位,我地book左8點半,去到大約等多15分鐘左右就有位啦。 餐廳裝潢好有外國風格,由於我地坐窗邊位,睇到晒香港既夜景,好正好靚,餐廳既燈光都比較暗,可以更清晰咁欣賞夜景~好啦,到美食部分啦~餐廳叫野食既部分都好特別,每張枱都有個牌俾你反轉去令服務員知道你需要佢地幫忙。唔洗你舉手架~呢個阿甘凍蝦好清爽,都食到蝦既鮮味,沾上醬汁,酸酸甜甜,好清新。如果係芝士愛好者一定要叫呢碟,好濃郁既芝士味,通粉亦好有口感而唔係一pat野咁。不過如果一個人食晒就都幾膩下。佢啲炸物外面層炸粉都好薄而且有味道,脆卜卜,仲有幾款醬供選擇,岩晒唔同人口味蒜茸包好香蒜茸味,面包外脆內軟,一流叫左個飲品,飲完之後可以叫店員幫你洗乾淨隻杯帶走,係閃光杯黎,杯底仲可以投影阿甘蝦既logo,當手信帶走🤭我地一行8人,大家都食得好滿足。其實仲有叫到其他食物,但係就覺得以上呢堆仲最值得推介!雖然價錢有小小貴,但一邊望住香港
今次黎呢間餐廳之前有朋友介紹過,話野食好正又靚景。

好啦,到美食部分啦~
阿甘凍蝦杯

焗鮮蝦芝士通粉
如果係芝士愛好者一定要叫呢碟,好濃郁既芝士味
特色香炸爆谷蝦
炸蝦拼盤
甘媽巧手蒜茸包

蒜茸包好香蒜茸味,面包外脆內軟,一流

已經飲晒既飲品😂

雖然價錢有小小貴,但一邊望住香港夜景一邊食美食,簡直係人生一大樂事,所以都值既。如果鍾意食蝦既朋友就更加一定唔可以錯過呢間餐廳啦!!
阿甘凍蝦杯
焗鮮蝦芝士通粉