餐廳: Bistro on the Mile
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2018-02-13 10850 瀏覽
之前睇過社交網站有介紹,中銀信用咭有75折,而且食物款式吸引,再加上分有成人價錢,長者價錢及小朋友價錢。星期日至四較星期五,六及假期平!但以正價價錢加一,計返折後及加一,成人價錢為$475,長者價錢為$380, 感覺都抵食,所以決定和家人提早來食團年飯餐廳環境寬敞,座位闊落,不會有壓迫感!服務也很貼心,提醒同行長者有梯級要小心上落又告知我們用餐時間由六點食到九點十五分,可以慢慢享用,服務態度值得讚賞!至於食物款式有長腳蟹(蟹肉鮮甜有海水味),翡翠螺(肉厚彈牙),凍蝦(鮮甜爽口),青口,生蠔等等!刺身有三文魚,帶子(大粒兼原粒供應,不會切片,所以有咬口,啖啖肉),甜蝦(鮮美),八爪魚(彈牙),吞拿魚,赤貝等等,刺身款式算多選擇!沙律吧有木瓜沙律(青爽),青瓜,沙律菜,巴馬火腿配蜜瓜,法邊豆,粟米,煙三文魚等數十款款式!熱食有乳豬(皮脆),煎鴨肝,羊架, 蒜蓉蒸扇貝(蒜蓉味欠奉,不過不失),燒蝦,薄切牛扒,花膠燉雞湯(真材實料,有原個花膠,冬菇,雞肉等材料,湯味香濃),印度咖哩,炸蠔,天婦羅,還有即叫即煮叉燒拉麵配糖心蛋等等!而每枱會送每人-串和牛串,和牛肉質嫩滑,同燒汁味道分外夾,好好味

其實熱食款式不算多,但勝在食物質素高,味道不錯!
另一焦點甜品,有芝士蛋糕,草莓蛋糕,抹茶慕絲等等,值得讚是每款蛋糕已切成-小個,方便客人易夾,乾淨企理,不會似其他自助餐般整一大個蛋糕叫客人自己切,食客每次都會切得好難看及難拎!還有水果西瓜,菠蘿(清甜),哈蜜瓜(清甜),中式糖水紅棗雪耳桂圓(略甜),豆腐花(香滑
),還有主角哈根大師杯裝呢
有最新櫻花味,出面便利店買緊30蚊杯的!另有朱古力味同雲呢拿味,不斷提供呢

飲品方面,有自助咖啡機,朱古力機,茶包也有5,6款供應,無限次任飲!
不過有些食物放得比較隱秘,要仔細看才會發現

今晚家人都食得好滿足
2018-02-11