2022-07-02 4686 瀏覽
今日收工約咗朋友喺觀塘食飯佢帶咗我去一個我住喺觀塘咁耐都唔知嘅餐廳,原來係係一個工廈入面叫(古今二)幾隱蔽嘅日式🇯🇵料理餐廳。上到去一出𨋢門都唔知原來入面係有餐廳。如果冇朋友帶去都唔知原來別有洞天。坐低咗之後朋友二話不說已經點曬嘢食好快就到左個前菜開開胃。龍捲風沙律🥗:係一個蟹柳🦀中華律蟹籽🦀沙律,真係超級足料同大份,蟹柳🦀絲鋪滿曬成個沙律🥗面,蟹籽同埋中華沙律嘅份量都好多,食落都好清新。蜘蛛🕷️/金龍🐉卷:原來係一個有兩款唔同壽司造成嘅拼盤,其實係一個軟殼蟹壽司,軟殼蟹🦀炸得好脆一啲都唔油配埋入面嘅牛油果🥑青瓜🥒食,好夾。金龍捲原來係一個炸蝦🦐芝士🧀卷,炸蝦炸得好金黃同香脆亦好新鮮,個捲入面啲材料配搭非常之配合。我一個人已經好快咁食曬半條。櫻花蝦茄子🍆燒:燒茄子🍆就食多,但櫻花蝦🦐茄子🍆燒就真係好少見同好少食,茄子🍆燒得好滑甜甜鹹鹹真係好惹味。雜錦天婦羅🦐🦀🍆🥔(炸蝦/紫薯仔/茄子):呢個雜錦天婦羅真係好考師傅技術同心機,我個炸漿剛剛好厚薄適中,個炸蝦炸得剛剛好冇過龍,天婦羅紫薯仔,好甜好好食。茄子就入口即溶。朋友今次真係冇介紹錯,喺工廈入面有間咁高質嘅日式餐廳,仲要係價錢唔貴食物質素
今日收工約咗朋友喺觀塘食飯

坐低咗之後朋友二話不說已經點曬嘢食
好快就到左個前菜開開胃。

朋友今次真係冇介紹錯,喺工廈入面有間咁高質嘅日式餐廳,仲要係價錢唔貴食物質素非常高。

2022-06-28