2023-12-13
Thai Nine ~ 不一樣的泰菜今晚同朋友仔嚟到呢間有特色嘅泰國餐廳, 唔似平時一般泰國餐廳,Thai Nine 走工業風嘅特色, 餐廳樓高兩層,樓底好高,空間好寬敞,就算坐bar檯食,都唔覺得焗促,同埋都餐廳裝修好有feel添,又可以打卡😝。菠蘿活性乳酸菌沙樂冰 ~一嚟到嗌咗杯特色沙冰,味道好清新, 入面仲有菠蘿粒,好有咬口,大愛❤️泰式炸蝦餅~蝦餅好有蝦嘅味道...完全唔油膩,溫度剛剛好,有口感,咬落好 fresh. 泰式冬陰功花甲湯~愛食辣嘅朋友,呢個湯真係不得了👍🏻。 花甲好新鮮,仲好大隻, 冬陰功味道唔會太鹹,剛剛好, 好香濃椰汁味, 辣度亦都可以request. 超好味呀😍(對於唔係好食得辣嘅朋友仔,係可以要求無咁辣.)金不換炒大蝦頭~隻隻蝦頭都好多膏,好香濃蝦膏味,蝦背介了一刀,令蝦身更加入味,好驚喜,食落仲好有鑊氣添。泰式香辣肉碎飯~ 肥瘦均勻唔油膩, 辣道適中唔會太鹹,配上燶邊蛋,好味呀😁食物CP值高,用料新鮮,有質素之餘,定價不算高👍🏻👍🏻
菠蘿活性乳酸菌沙樂冰
泰式炸蝦餅
泰式冬陰功花甲湯
(對於唔係好食得辣嘅朋友仔,係可以要求無咁辣.)
金不換炒大蝦頭
泰式香辣肉碎飯
食物CP值高,用料新鮮,有質素之餘,定價不算高👍🏻👍🏻