2019-12-03 6191 瀏覽
天氣凍凍地除咗啱打邊爐之外,燒肉都好啱呀!我今日我揀咗一間日式燒肉。平日加每人288一位,之後每人再加多$38就可以食升級之選,任食和牛同鹿兒島五花肉啦!升級嘅和牛有牛小排,牛肉眼,牛柳。牛味好重,牛塊比較薄,好快就會熟,所以我狂叫狂食,十分滋味!😍😍大家可以燒完啲肉之後放喺岩面,令到肉味更更提升。另外仲有鹿兒島五花肉,同樣好香既豚肉味👍另外只要 like 左佢地某個社交平台page, 仲可以有海鮮拼盤送添啊!有帶子、特大虎蝦、鮑魚、青口。如果人多嘅話就會有甲羅燒。雖然我哋得兩個人但係我玩左佢嘅一字馬遊戲,都有一個好好味嘅甲羅燒,勁開心呀!撈勻晒啲材料,等4分鐘就食得,蟹味勁出,超正!💕💕💕除咗升級自選嘅燒肉之外,佢普通嘅牛豚雞都相當唔錯,特別令我深刻嘅就係明太子雞翼,雞肉好鮮嫩,配料都好味!仲有大蔥雞肉、特級五花牛肉,諗返起都垂涎三尺🤤🤤佢仲有得燒蔬菜🥬有我鍾意食嘅甜番薯🍠仲有雞髀菇、洋蔥、蘆筍等等,選擇都叫幾多下😍食返啲蔬菜就可以令到油膩感減少,good!仲有刺身架,有三文魚、油金魚、帶子、甜蝦......雖然唔係話有好多款式,但係都OK。另外仲有嘢飲可以任飲。最後食返啲熱食就真係

最後食返啲熱食就真係非常非常之飽啦!我叫咗芝士年糕、厚燒玉子同埋洞庭烏冬,好幸福嘅感覺啊😋😋

甜品係另一個胃,我哋一人有一杯Häagen-Dazs雪糕🍦☺️☺️食足太滿足了!
  • 和牛
  • 明太子雞翼