2021-05-12 1844 瀏覽
好味指數😋😋😋回頭指數⭐️⭐️開心指數🤗🤗😡😡呢間係朋友揀嘅~ 上網睇過評價都唔錯,滿滿期待!隱身響工廈地庫,都算易搵!雖然身處工廈,餐廳都幾乾淨清潔~ 唯一嘅係佢附近嘅廁所都幾驚人... 最好唔好試🙈搵過第二度先去~上咗openrice 訂位,其實個優惠有誤導🙄早鳥時段寫明「主菜餐牌8折」,睇得明丫,即係套餐冇折;然而,6pm 後嘅優惠寫明「全單9折」,雖然有寫優惠不可與其他折扣及優惠同時使用,除非佢解讀「套餐係優惠」,如果係咁,不如細節內容寫埋「優惠並不包括套餐」,又或者同早鳥時段一樣寫「主菜餐牌9折」,我照字面解讀就係整張單9折啦~去到先知套餐係冇優惠嘅,呢個做法令人好唔開心!😡😡 所以我嘅開心指數要加兩個😡😡!當然我唔想做任何爭辯啦,因為「餐廳保留一切有關行使之最終決定」!Anyways 佢冇收加一服務費,我心理當咗9折吧😅招牌2人餐($318)🍴必食酸菜魚(中辣)賣相好靚,有菊花、辣椒同芫茜放面,一鍋有勁多魚,佢係用生魚做嘅,肉質爽,夠厚肉夠大舊同滑,冇食到骨,中辣好正,夠辣,鍋內有芽菜、金菇、薯粉,吸晒湯汁味係幾正嘅~可惜... 佢唔夠酸度,酸菜比較似咸酸菜多D,唔係一片片,有
好味指數😋😋😋
回頭指數⭐️⭐️
開心指數🤗🤗😡😡

上咗openrice 訂位,其實個優惠有誤導🙄

招牌2人餐($318)
🍴必食酸菜魚(中辣)

可惜... 佢唔夠酸度,酸菜比較似咸酸菜多D,唔係一片片,有幾舊大舊到爆,咸味多過酸味...因為唔夠酸度,所以整體上有少少失望!😞 個湯用嚟撈飯係開心嘅~(如果夠酸度會仲開心)

如果你對酸度冇咩要求,呢個係真心唔錯嘅,因為真心足料~

必食酸菜魚

🍴回鍋肉
用咗大量嘅蔥,加埋五花腩一齊炒,個味係唔錯嘅,好惹味,不過唔知係五花腩太薄... 定係煮過咗火,D肉好乾好硬,有D係硬到咬唔到😓

回鍋肉

🍴酸辣海帶絲
海帶絲好爽,冇咩酸味,反而有少少麻辣味,唔錯!

酸辣海帶絲

🍴黑糖糍粑
糍粑係用糯米做嘅甜品,因為油炸咗,外脆內煙韌,上面有花生碎,黑糖分開上,可以隨自己鍾意嘅甜度加,做得幾好味~

黑糖糍粑

本身叫咗汽水(+$7)因為太口渴,再單點咗
🍴柑桔青檸蜜($24)
清新,夠濃郁,幾解渴~

整體上有少少失望嘅~如果佢個酸菜魚嘅酸味出返D... 回鍋肉冇咁硬呢... 就perfect 啦~ 不過兩個主菜冇想像中好,係扣咗分嘅~
二人餐份量都幾大,唔太食得晒~ 如果佢跟埋餐飲會make sense D! 兩個人去,我自己建議可以叫一個酸菜魚、一個白飯、一個小吃、兩杯嘢飲!因為個魚都真係幾足料大鍋嘅~
酸辣海帶絲
黑糖糍粑