2019-05-06 1814 瀏覽
我話想食點心男朋友就上網搵到呢間餐廳話有米芝蓮,咁就試試佢。我地三點左右到餐廳門口,已經見到外面有超多人等緊!兩邊都有長長既人龍,都係好多外國人黎食!拎左飛仔之後門口個叔叔話大約等15分鐘,最後我地等左半個鐘先入得🤦🏻‍♀️餓死人。入到餐廳見到有幾幅大璧畫,關於香港舊有境象,都幾有趣。叫左咸水角,入面啲內餡就比得有少少孤寒🥴味道都唔錯既。而蝦春卷我夾一舊時見到啲油不停滲緊出黎,見到都驚,味道普通。仲有叫左棉花雞,奶皇包,咖哩土魷同薑蔥牛栢葉。咖哩土魷幾入味,而且唔會淋晒,有咬口,不過咬到尾鹼水味頗重。而且食到尾佢仲未去晒啲軟膠😓呢個要扣分。牛栢葉味道okay, 不過蒸得有少少老,咬落時有少少un。棉花雞就好食既,雞肉好滑唔會蒸過龍。奶皇包啲奶皇都唔會過甜,餡料亦唔會太多/太少。最後埋單$150。米芝蓮的話就感覺較不值啦,仲要等半個鐘先有得食,如果下次好肚餓又唔洗等位都可以再食佢既。

入到餐廳見到有幾幅大璧畫,關於香港舊有境象,都幾有趣。

仲有叫左棉花雞,奶皇包,咖哩土魷同薑蔥牛栢葉。

牛栢葉味道okay, 不過蒸得有少少老,咬落時有少少un。

棉花雞就好食既,雞肉好滑唔會蒸過龍。

奶皇包啲奶皇都唔會過甜,餡料亦唔會太多/太少。