2023-11-25
爆膏大閘蟹火鍋放題位於旺角T.P 地庫,一出地鐵站就到,地點好方便環境方面相當闊落,坐得好舒服,仲有熊仔餅舖頭有啲熊仔餅嘅裝飾幾得意佢係做放題火鍋嘅,今次見到有埋大閘蟹,所以再嚟食,特價398,門口寫原價486一入到去就會揀火鍋鍋湯底都有成10種可以揀,今次決定豪一豪佢,加錢轉左昆布清酒大蜆湯,人蔘雞湯,蜆湯好多蜆,全部都冇沙,都鮮甜,人蔘雞湯有驚喜,味道好飲,雞都好滑。呢度落單方式有啲特別係Menu嘅嘢,例如肉同海鮮就要同店員落單,然後出面都有一大堆嘅自助食材區可以拎嘢食,值得一讚嘅係食材區好乾淨蔬菜都好多款,皇帝菜都有另外都有少量餐前小食、炸物、湯大閘蟹!一人五隻,size雖然唔係好大,但全部都好新鮮,隻隻都有膏,好甜,好邪惡上碟嗰下仲要好靚好啱打卡一坐低會送兩碟 和牛胸腹眼同安格斯牛小扒兩碟都正野,多油脂少少,但食落唔會覺得肥,好食推薦安格斯牛板腱昆布漬雞肉沙白呢三樣真係大推,係咁叫牛肉有肉味,雞肉好滑,唔同平時食嘅雞柳,沙白全部都冇晒大大粒好鮮甜甜品區除咗迷你甜品之外,仲有得自製窩夫,呢排仲有熊仔餅做聯乖,可以順便食埋熊仔餅仲有得自製刨冰玩下總結啲牛好靚,唔會走單,食左好多牛同
位於旺角T.P 地庫,一出地鐵站就到,地點好方便
另外都有少量餐前小食、炸物、湯
大閘蟹!
上碟嗰下仲要好靚好啱打卡
一坐低會送兩碟 和牛胸腹眼同安格斯牛小扒
兩碟都正野,多油脂少少,但食落唔會覺得肥,好食
推薦
安格斯牛板腱
昆布漬雞肉
沙白
呢三樣真係大推,係咁叫
甜品區
仲有得自製刨冰玩下
總結
啲牛好靚,唔會走單,食左好多牛同沙白
400蚊左右,又靚牛,仲有大閘蟹食,其實唔錯
大將