2K
2011-05-16 1508 瀏覽
特然朋友一個電話即興燒烤,就咁衝出門口跳上的士向白石出發,大埔到白石車費都係 HKD70 左右,還可以啦。今日無落兩所以可坐落下面海邊既燒烤爐,朋友們鍾意黎依度,不過原因唔係食物特別好食、唔係別新鮮、唔係特別平宜,只應為依道地方乾淨、開揚、空氣流通,最緊畏個廁所夠企理寬敞又無惡嗅。睇過十多編食評,對食物讚口不絕,真係覺得失實報道、做梅及吹虛之嫌啊 ~ 係我上一編既食評已詳細解釋過食物到底有幾劣喇。因今次有個朋友帶左成條三文魚刺生黎做頭盤,食完都飽左半所以唔係太食燒烤,每款試左一兩舊咁啦。我地自携左幾支紅酒,所以攞去 counter 要求服務員開瓶,等左成五分鐘,都未攞返比我,咁我就走去後面望吓啦,原來掉係係張枱度無人理,開瓶器就放係枱面,我自已開無咁嬲,一分鐘開完三支紅酒走人,等得班妹妹弟弟佢地開都天光喇,唉 ~大會供應既雞扒、豬扒、大蝦、叉燒、雞腎、雞全翼、牛扒、什丸、腸仔、扇貝,唔新鮮就梗架喇,係上一扁食評已詳細解釋,無意見,麻麻地。唯一可取係乾淨既鐵絲網、乾淨既地下同環境,好舒服。

2011-04-23