2020-11-13 300 瀏覽
和朋等另一個friend 放工happy hour, 接近晚餐時間有啲肚餓去咗 Burger joys  食美式漢堡😊🍔竟然還有下午茶時間,試了『下午茶迷你漢堡(三款)』$69 , 轉套餐加了『黑松露薯條』 和飲品。另加一份『Crispy garlic chicken wings 脆蒜雞翼』。程序上先嚟飲品,Ginger Ale, 冰底特別涼透心。所有食物一次過到, 擺得靚靚😍下午茶迷你漢堡(三款)$69烤過嘅 漢堡包外皮脆脆地帶點甜。 三款都有唔同嘅餡料和秘製醬汁。包括🍔<燒烤醬雞肉迷你漢堡>, 典型嘅美式燒烤醬, 雞肉炸得香口外皮脆卜卜, 一口咬落勁滿足! 醬汁唔會過多,啱啱好。🍔<芝士牛肉迷你漢堡> 食肉獸可能嫌太細, 對我嚟講啱啱好, 可以試多啲其他款式。 熱溶嘅芝士, 牛肉漢堡雖然較細但係唔會乾, 依然有肉汁。🍔<水牛城雞肉迷你漢堡> 其中一個較辣嘅款式, exactly 係水牛城雞翼嘅醬汁, 辣辣地反而冇咁滯打開胃口😋😍 。『黑松露薯條』 香口惹味!Crispy garlic chicken wings 脆蒜雞翼香口惹味嘅小食, 雞翼外皮烤得夠脆, 啖啖滋味 又邪惡。保持相

程序上先嚟飲品,Ginger Ale, 冰底特別涼透心。

所有食物一次過到, 擺得靚靚😍

下午茶迷你漢堡(三款)$69

黑松露薯條
『黑松露薯條』
 香口惹味!

香口惹味嘅小食, 雞翼外皮烤得夠脆, 啖啖滋味 又邪惡。保持相當嘅肉汁,難得雞肉依然嫩滑唔乾。😍😋 甜酸醬汁包著雞翼, 個人覺得偏甜較濃味, 搶去了雞翼嘅香味。 希望個醬汁可以另上, 保留返蒜香和雞翼脆炸的囗味。

食完濃味嘅食物,點了一杯茉莉花茶, 但睇漏眼原來係熱~ 竟然都幾消滯!

黑松露薯條