2018-03-03 581 瀏覽
放假湊女去到海怡西商場上堂之後,有兩個鐘頭時間悠閒時光,行完街去到呢度飲咖啡,門口對商場外,店內唔大,一貫深木加小圓桌,大梳化椅,我去櫃臺落單,同店員講要Flat White少奶,店員反應係會唔滿嘅,我話無問題,佢再問我少幾多,我話一半奶,佢哋即刻幾大反應地話咪得一半,跟著問我點解要少奶,我話想濃啲咖啡味!佢哋就解釋比我知,每一種尺寸嘅杯等於幾多shot咖啡,如果想濃啲就可以叫低一個尺寸叫多一shot就夠濃味!(加上用會員卡可以免費加一shot咖啡)就可以平啲做到我要嘅效果!雖然過程佢哋嘅反應比較大,不過都係想我用少啲錢做到我要嘅野!係幾窩心的(因為佢唔理我照做我講嘅要求都得嘅,浪費我嘅錢之嘛)Flat White($48/中杯裝)用會員卡可以免費加一個shot,打開白紙杯,無拉花!咖啡夠熱,飲落順喉唔澀唔酸!咖啡味好香!加了一shot咖啡味對我濃度剛好!咖啡之外,消費仲可以攞到上網密碼!免費攞2小時WiFi! 坐咁耐都無人趕!幾好!店員們有心,說話較直,除了少奶問題之外!我攞咗咖啡再去櫃臺攞print out 單!女店員好直地話我:網上已send咗單據喎!其實我要寫食評用啫!不過我無

Flat  White

店員們有心,說話較直,除了少奶問題之外!我攞咗咖啡再去櫃臺攞print out 單!女店員好直地話我:網上已send咗單據喎!其實我要寫食評用啫!不過我無同佢解釋!

嘆咖啡☕️
2018-03-03