2020-01-04 110 瀏覽
早已聽聞有很多潮洲的美食在二陂坊嘗到,這街佈局四四方方,較有特式的街道設計,而醉潮館就在街道的最尾處,好容易搵到的。是日平日無咁多客人,點菜同上菜都好快手!值得一讚!餸菜一上台都係熱辣辣,香噴噴,保持住鑊氣,賣相靚靚,份量仲好有驚喜!都係大大碟!! 椒鹽鮮魷魚🦑大排檔必點! 十分彈牙,香脆,送酒一流,有埋魷魚鬚的部份就正!雪裡紅蝦乾芥蘭煲$88招牌菜!大大煲~ 由好多配料炒成!有蝦乾,豬肉碎,紅椒等等原板海膽炒飯 $138抵食之選,大啖大啖食海膽唔怕唔夠分!配料仲有帶子同蝦🦐 白果胡椒豬肚湯$88湯料無餐牌中見到咁足料,不過我都唔食湯料,開始飲的時候已經Feel到胡椒的作用,就係好驅寒!飲到慶烚烚!涼的天氣飲幾好!天地壹號的蘋果醋🧃🧃 食太多了~幫忙消化一下!室內環境乾淨,位置坐得舒服室外就好岩一大班人聚腳食吹水的地方

椒鹽鮮魷魚🦑

雪裡紅蝦乾芥蘭煲$88
招牌菜!大大煲~ 由好多配料炒成!有蝦乾,豬肉碎,紅椒等等

原板海膽炒飯 $138
抵食之選,大啖大啖食海膽
唔怕唔夠分!配料仲有帶子同蝦🦐

白果胡椒豬肚湯$88

天地壹號的蘋果醋🧃🧃 食太多了~幫忙消化一下!

室內環境乾淨,位置坐得舒服

室外就好岩一大班人聚腳食吹水的地方