🎏️ 食盡油尖旺 — 囍源古早蛋糕✨ 最正宗嘅水浴法古早蛋糕🍰💛#90cp黃店篇💛 #90cp深水埗篇 #90cp篇➖➖➖➖➖近年古早蛋糕開到通街都係,試過幾間但味道普遍都普通🙈😂 今次就嚟咗深水埗嘅呢一間囍源,原因係見到佢上網有超過70隻口味痴線😂 多到癲,仲可以預訂添,就一於試吓! 店舖嘅老闆都好好人,去到舖頭都好認真咁介紹佢哋同其他舖頭嘅分別🤫 佢哋嘅蛋糕係比起出面嘅更加正宗,採用左水浴法,令到蛋糕底面都唔會燶底或者燶邊,仲可以保持濕潤🤩 重點就係少油少甜,咁就食幾多件都唔怕啦🤪美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️服務態度 👨🏼‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️(五粒星為滿分💯)✨ 鹹蛋黃肉鬆 (加紫菜 $5) $80層次感十足,而且中間嘅肉鬆係非常足料勁多😚 而且我鍾意佢嘅鹹蛋黃味道唔算太出,食落感覺冇咁漏! 同埋呢個係一定要加紫菜🤩 紫菜加肉鬆呢個組合真係冇得輸,完全係食唔停口🥰🍇 冧酒提子 $80蛋糕面上邊嘅logo 已經好吸引我去買😌 酒精基本上揮發晒,中間有一層薄薄地嘅提子jam,配搭住鬆軟嘅蛋糕口感都唔錯🤫 不過相比之下前者嘅層次就更加豐富同好食😋💰
#90cp黃店篇💛 #90cp深水埗篇 #90cp篇
➖➖➖➖➖

美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️
環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️
服務態度 👨🏼‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️
(五粒星為滿分💯)

✨ 鹹蛋黃肉鬆 (加紫菜 $5) $80

🍇 冧酒提子 $80

💰Total: $160

✅ 極度推薦鹹蛋黃肉鬆加紫菜呢個組合😆 真心係我食過咁多間最好食嘅組合同埋口感!! 個人覺得係完勝冧酒嗰個😂

💡溫馨提示💡
佢嘅口味真係多得驚人有成70幾種😂 所以大家如果想食某種口味最好首先預訂🙌🏻有興趣嘅話可以透過Openrice, Whatsapp, 又或者佢哋嘅社交平台page聯絡落單都得📝

➖➖➖➖➖
📍囍源古早蛋糕