2021-04-16 3370 瀏覽
今日約咗個喺尖沙咀返工嘅朋友食晚飯,因為我話想行Donki,佢就約我嚟咗呢間位於美麗華嘅Burgeroom。呢度嘅裝修充滿工業風,仲模仿美國公路,落單嘅位置亦都用路牌顯示,玩味十足!大大張嘅餐牌已經列出所有出售嘅食物,部份亦都圖文並茂,方便食客選擇。點餐嘅對面位置就有個大雪櫃,如果揀樽裝飲品的話落單後就可以自己攞。我就揀咗要芒果茶。嚟得Burgeroom,點都要叫返個burger,我哋揀咗大烤菇芝士牛肉漢堡。店員好細心,上枱前已經將burger一分為二,方便我哋share食。一打開burger就已經見到半溶嘅芝士流出嚟。 Burger嘅橫切面可以見到佢有幾高大威,除咗有主角大啡菇同埋牛肉漢堡之外,仲有芝士、蕃茄同生菜,漢堡包都做得好厚身。目測牛肉漢堡有差不多2cm厚,手打漢堡果然特別好味,勁多肉汁,同埋份量好多,如果一個人應該食唔晒!另外仲叫咗帶子沙律,總共有四粒帆立貝,另外仲有唔同款式嘅沙律菜、蕃茄、同埋洋蔥絲,配搭清新又健康。沙律菜係mix咗唔同款式嘅菜,而且好新鮮,可以中和返食完burger嘅油膩感。我由細到大都好鍾意食魚手指,所以見到呢度有魚手指都一定要叫返一份。魚手指總共有五
我就揀咗要芒果茶。
Snapple
大烤菇芝士牛肉漢堡
一打開burger就已經見到半溶嘅芝士流出嚟。
帶子沙律
鱈魚手指配他他醬
魚手指總共有五條,而且仲即叫即炸,上枱嘅時候熱辣辣,再配合埋他他醬點嚟食,真係冇得彈!
嚟張大合照,就同朋友一路高談闊論一路開餐,真係一樂也!
大烤菇芝士牛肉漢堡
帶子沙律