餐廳: HeSheEat
優惠: 食飯都有得賺里數? 仲唔即刻訂枱?
條款及細則:
須受其他「亞洲萬里通」條款及細則約束。
須受其他「亞洲萬里通」條款及細則約束
2019-02-26 50 瀏覽
每次經過綠楊坊,都會被呢間餐廳吸引住,粉紅色嘅坐位,好浪漫温馨,今日終於約埋個friend 去呢度食晚飯。見到門口晚餐餐牌,價錢唔貴,而且唔收加一服務費。坐低後睇餐牌有更多選擇,我決定今晚唔食肉,減減磅;當然我個食肉獸朋友繼續食肉啦。我點咗一碟野箘意大利扁意粉配香草醬,呢碟意粉比我想像中好食,綠色的羅勒葉碎除了香味亦增添美感,混了芝士橄欖油嘅野箘,仲有好多崧子,冇諗過呢碟素食咁美味。朋友點咗咖哩日式豬扒飯,佢讚啲吉列豬扒好食,外脆內軟,配了日式咖哩汁,食得好開胃。飲品我要了杏仁茶,朋友要咗杯夏日水果茶;杏仁茶是用杏仁茶包沖浸的,因為要浸耐啲才更出味,所以會愈飲愈好味;用新鮮水果片製嘅水果茶唔會太甜,好清香好飲。好鍾意呢度嘅餐具,全部都係古銅色,望落好懷舊又高級,食甜品前侍應會再擺放甜品用嘅刀叉匙羹 。甜品要了綠茶心太軟,呢度嘅心太軟做得好好食,配埋個雪糕球,諗起都回味無窮。

見到門口晚餐餐牌,價錢唔貴,而且唔收加一服務費。

野箘意大利扁意粉配香草醬

咖哩日式豬扒飯

杏仁茶

水果茶

好鍾意呢度嘅餐具,全部都係古銅色,望落好懷舊又高級,食甜品侍應會再擺放甜品用嘅刀叉匙羹 。

綠茶心太軟

野箘意大利扁意粉配香草醬