話說好彩用open rice訂位,唔訂檯星期五晚walk in一定好晏先有得食。我嚟過呢間店兩次,店外係唔會排長龍,因為根本係全晚full booking,店舖面積唔大,基本上係檯貼檯。我同另一半坐嗰個檯放完兩份定食加一碟小食同一杯嘢飲,只可以放一個爐。由於我哋兩個都係小資打工仔,叫兩個價錢最平嘅吉列安格斯牛肉。餐牌仲有幾百蚊嘅和牛定食供選擇。先講主角吉列安格斯牛,全份肉嘅份量唔細,每片切得厚薄適中,放喺爐上煎十幾秒大概去到5成熟,放入口好嫩滑,好香牛肉味牛肉可以配6種調味料,三種係醬汁,包括燒肉汁、芥末醬、柚子醋,我覺得配醋最開胃。另外有食燒肉成日見到嘅柚子糊椒鹽、海鹽同wasabi,選擇都算多。其他配角亦好好味,飯係有豆加左入去嘅,店員話隻溫泉蛋可以放落去送飯。另外相入面見到有一球同兜仔裝住嘅蟹肉薯泥,加左啲沙律醬,好惹味。左上角嘅白菇啲汁加左少少wasabi,好開胃。牛肉隔離堆椰菜絲加醋食可以爽下個口解下膩。我地叫左個小食芝士釀雞翼(相中綠色兜),初時以為釀左啲芝士入雞翼,原來係芝士鋪面,都幾好味嘅,唔會好漏。我仲叫左蘋果乳酸梳打,唔太甜,亦唔會有藥水味,可以refresh下👍🏻
吉列安格斯牛肉

總括嚟講,呢間餐廳係幾好味嘅,當未食過日本嘅吉列牛,可以試試呢間。
蘋果乳酸梳打
外賣送餐