2022-05-10 294 瀏覽
我想食好耐嘅竺扶大班燒味今日終於食到了!因為佢唔算係灣仔大街地方,加上晚上8:30就閂門,所以比較難就到時間。鋪頭唔算大,但燒味菜式應有盡有,同朋友叫左兩款菜式!碟碟都超惹味高質!燒鵝五寶飯🐔🦆🍚好難得食五寶飯會有燒鵝配搭,廚房仲比左飯鵝髀我地🍗,啖啖肉又嫩口!燒鵝皮燒到香脆可口,配埋佢地嘅特製酸梅醬,令到燒鵝食落口時唔會好膩!本身我唔鍾意沾酸梅醬嘅我都忍唔住,因為食得出真係有酸梅係入面,而唔係用味粉較出黎,比出酒樓燒味檔好食好多!不得不讚嘅係佢地嘅叉燒🐷🥩!係好Juicy 呀!出面食嘅舊舊都瘦又老過呀婆!但呢度嘅叉燒好似小 鮮肉咁肉嫩多汁!將叉燒燒到鎖緊肉汁,又唔會過火口!師傅犀利呀!金牌🥇四寶瀨粉🍜另外都叫左四寶瀨粉,因為湯瀨粉唔係度度有得食,食到嘅都唔係好好食。而竺扶佢嘅瀨粉我好滿意!條條都有咬感唔會一夾就散,每條亦都掛到湯汁,連埋美味嘅叉燒食好滿足呀!同埋覺得佢地整嘅姜蓉都好好食,睇得出整得有心機,粒粒蔥大細如一,鍾意配姜蓉撈飯嘅我差d想成碟食哂佢🤣🤣🤣如果我係灣仔附近番工,相信佢會成為我嘅飯堂🤣🤣🤣

燒鵝五寶飯🐔🦆🍚

金牌🥇四寶瀨粉🍜

如果我係灣仔附近番工,相信佢會成為我嘅飯堂🤣🤣🤣
2022-05-05
  • 燒鵝五寶飯