2019-01-18 780 瀏覽
lady m係我最鍾意食嘅一間千層蛋糕店已經食過無數次今日食完飯突然間想食個甜品,記得近期終於出返earl grey味,即刻忍唔住要去食 夜晚八點左右去到,完全唔使排,一直入就有位喇非常好。而且蛋糕櫃仲有好多唔同味嘅蛋糕選擇,只有原味賣曬。我哋叫咗兩件,一件earl grey千層蛋糕,一件玫瑰味千層蛋糕earl grey味千層蛋糕真係好好味,超級重 earl grey味,而且入面啲cream份量適中,一層一層嘅皮非常之薄,中間夾嘅cream唔會太多,食落唔會好飽,好有層次感,而且蛋糕仲好香好味玫瑰味千層蛋糕都係我好鍾意嘅味道,佢有淡淡嘅玫瑰花香, 咬落去清清哋帶啲淡淡玫瑰香, 連埋啲cream食,真係食得出廚師功夫嘅味道其實都試過好多同餐廳嘅千層蛋糕,有啲都頗有名氣,但係我覺得最好味都係lady M因為佢千層蛋糕每一層都有少少cream,而且唔會好多 ,而每一層皮都夠薄,蛋糕味道香濃,抵咁多人成日排隊
lady m係我最鍾意食嘅一間千層蛋糕店
已經食過無數次
夜晚八點左右去到,完全唔使排,一直入就有位喇

伯爵茶千層蛋糕

玫瑰味千層蛋糕