餐廳: 旺記冰室 (建利大廈)
資訊:

餐廳: 旺記冰室 (建利大廈)
資訊:

2020-10-20 842 瀏覽
旺記我真係去過超過十次以上, 依間野食疫情前其實係非常非常多人排隊。我試過一個人黎等位都要半個鐘以上。餐廳有限用餐時間係半個鐘。今次黎到當然都係嗌番我的最愛啦, 火腿忌廉湯公仔麵, 一定一定要加$5蚊轉個豬仔包, 另外會跟個炒蛋既, 咁我習慣會叫佢轉番炒熟蛋 (個人口味不太鐘意食太生既蛋), 另外都提一提, 旺記講晴係用日本蛋 (佢咁講我咁聽啦) 不過又真係幾香既! 個豬仔包係我的最愛, 好夠練奶, 同埋烘完非常鬆脆 奶茶都好掂, 又香又滑 茶膽一D都唔苦, 真係拍得住傳統茶餐廳沖出黎既味道。
火腿忌廉湯公仔麵, 豬仔包
公仔麵
題外話/補充資料: D職員態度麻麻地, 試過有次職員自己落錯單, 然後要求我地要左佢, 仲加左句: 你唔要冇人食架啦 完全將自己落錯單既責任轉價比客人 (都幾衰下)
2020-09-25
火腿忌廉湯公仔麵, 豬仔包