2020-07-21 2216 瀏覽
今日同朋友去左南豐紗廠呢度感覺好似去左外國咁咁既感覺, 梗係要食D外國野 揀左呢間係3樓既食漢堡包餐廳佢真係叫HONBO, 小店格局,佢既裝修好有美式風格朋友話呢間係唯一一間香港既漢堡包店打入左Bloomberg公布既「全球最佳漢堡2020」名單大慨有十款漢堡包揀, 仲有素食既漢堡包添, 可以加錢轉套餐配小食同飲品, 有薯條, 沙律, 薯寶, 芝士條揀但因為疫情只可以坐8個人, 太多人排隊, 我地就買外賣食南豐紗廠都有好多戶外長椅, 坐係度食好都外國FEEL朋友同我分別揀左芝士漢堡同炸蠔漢堡芝士漢堡: 入面有4oz 既牛肉漢堡、配埋芝士,洋蔥同佢既醬汁. 包面烤得脆口, 一啖咬落去, 牛肉芝士,洋蔥同醬汁, 配合得相當好! 有好JUICY既感覺! 炸蠔漢堡: 入面有炸蠔配合椰菜絲同佢既明太子他他醬, 因為聽到呢個係南豐紗廠限定既漢堡, 果然都係好驚喜, 炸蠔味好濃又鮮味, 重點係唔腥, 明太子他他醬比一般既沙律醬更細滑, 唔會搶左炸蠔既鮮味另外佢既薯條都好正! 總括黎講呢間漢堡, 真係十分推介!
今日同朋友去左南豐紗廠
呢度感覺好似去左外國咁
咁既感覺, 梗係要食D外國野
揀左呢間係3樓既食漢堡包餐廳
佢真係叫HONBO, 小店格局,佢既裝修好有美式風格

但因為疫情只可以坐8個人, 太多人排隊, 我地就買外賣食

南豐紗廠都有好多戶外長椅, 坐係度食好都外國FEEL

朋友同我分別揀左芝士漢堡同炸蠔漢堡

另外佢既薯條都好正! 總括黎講呢間漢堡, 真係十分推介!
2020-07-18
10 分鐘 (外賣自取)
下午茶
  • 炸蠔漢堡