2019-10-28 1718 瀏覽
一直好想搵outdoor 地方食飯,中環區更甚少見,上次去完the tai pan就想試吓佢哋嘅outdoor dining,呢度叫Cotton Tree Terrace,地方勁闊落,可以坐成10張枱,聽講話仲可以做埋結婚場地,咁就知道食埋一定唔會差,呢啲天氣打落到冬天喺度食真係非常咁適宜坐低侍應先會幫你set好枱,仲好殷勤咁樣介紹今日嘅菜單,原來佢哋而家做緊大閘蟹西式煮法,有risotto等新派菜式,好特別吓,因為晏晝就試吓其他嘢我同朋有叫咗個3 course lunch menu,先由頭盤開始,我食咗最愛嘅八爪魚🐙唔好似為佢無汁會好乾,實在八爪魚應該用咗西班牙煮法,好林,好軟,有juicy口感我地之後分別再叫咗個pumpkin risotto同埋魚,嘩舊魚首次佢係我最愛嘅白魚柳,塊皮煎到勁脆!上面鋪咗啲橄欖同其他汁料,好味最後當然喺佢地個甜品車度揀咗個千層蛋糕同咖啡。天氣咁好,真係要搵日再同埋狗狗黎食tea!

Octopus

,好味