2020-05-14 69 瀏覽
以串燒放題黎講,呢間鋪頭屈機嘅地方係個爐﹗
爐頭嘅電發熱線可以調控溫度、並且會自動轉動串燒,懶人坐係度就啱哂。所以優勢係可以燒到啲肉啱啱好,唔會太熟、太Un,好易就可以燒到外香脆、內軟熟嘅肉地。

放題選擇多,重點Highlights係⋯⋯

一定要食:澳洲和牛、雞軟骨,多春魚,墨魚咀。

牛舌:夠厚夠彈牙,加埋理想嘅爐溫,可以燒到Beautiful Tender Pink﹗

荷蘭燒五花腩:雖然串燒就細份啲,但脂肪和肉的比例分佈理想,入口有油香又有肉食。

燒甜薯:今次嘅燒甜薯挽救左我對燒甜薯嘅味道。之前去一間高級中式餐廳食嘅燒甜薯好「Un」、好似食無醬無味嘅韓式年糕,得個「濟」字。不過今次燒就推180度不同,燒完即卡食,甜到似綿花糖。雞軟骨,多春魚,墨魚咀:呢三樣嘢加埋佢提供嘅辣粉,或者係孜然粉,其實真係可以自己整到大排檔宵夜嘅質素😍墨魚咀:特色所在係,唔同大排檔炸嘅質地,係新鮮彈牙,你會覺得係食緊墨魚🦑唔係薯片😂飲品選擇都夠多,健康嘅有凍檸蜜,菊花蜜等;要爽嘅汽水都有。甜品仲有Häagen-Dazs雪糕🍦😂冇得輸⋯⋯
以串燒放題黎講,呢間鋪頭屈機嘅地方係個爐﹗

放題選擇多,重點Highlights係⋯⋯

一定要食:澳洲和牛、雞軟骨,多春魚,墨魚咀。

嫩滑粉紅牛舌

荷蘭五花腩+雞軟骨