2023-12-22 66 瀏覽
行完海旁搵吓附近有咩餐廳,之後見到呢間好有聖誕氣氛,出面有好大棵聖誕樹,同埋喺玻璃窗望入去都好靚。出面太凍啦,即刻走入去。坐低冇幾耐就開始上咗餐包,佢有三款唔同嘅包,有牛油同埋肉醬,我就比較鍾意點肉醬好味好多,三款包得好鬆軟,同埋好有咬口。咩都唔理,叫咗餐前飲先。原本想試吓佢杯紅心Q,但係咁啱就冇,所以就要左伸縮自如的愛,個杯賣相都唔錯,酒底比較重。另外叫咗一杯妮可羅寶,冇酒精酸酸甜甜都幾好味,我就比較鍾意飲料杯多啲。主食就叫咗牛骨髓意粉,個意粉都做得幾出色,調味嚟講我認為係有驚喜嘅,啲牛肉都燒得啱啱好,好有唧勁。另外就叫咗海鮮Risotto,入面勁豐富勁多海鮮,有大蝦、磯燒鮑魚、青口,仲有好多唔同海鮮,個汁都煲到溶晒入啲飯度,每粒米飯都好有層次。