2019-10-10 438 瀏覽
remia雪糕就出哂名,icremia又有無試過?話說自從係日本返嚟無啪過雪糕,因為有比較實在太有傷害,留翻啲錢再飛再食🤪呢間iCremia應該係源於香港,但就走日本路線,將雪糕變成高檔日式甜品,裝修都幾有心思,雲石桌比你打卡都靚啲。聽講係採用creamia雪糕,嗌咗個原味北海道試試佢。可以揀威化筒或玄米杯,但無creamia嘅白之戀人餅。老實講,食落好明顯無日本cremia咁濃厚牛奶味,口感亦唔夠rich,當然高質過普通軟雪糕,但40蚊一枝,我expect更多。呢個連低一檔嘅Nissei都及唔上🤔Sweet house cha cha北海道牛奶雪糕更好食🤗🤗🤗🤗不過又咁講,香港黎講佢算高質嘅,40蚊係銅鑼灣買到個位坐下都算係咁