2020-07-22 309 瀏覽
這間餐廳很出名。出名係在於舊。今日去上水轉車入元朗,所以特定去這裡來試一次。老實說我去到未開始等位已經後悔。這間餐廳離鐵路唔算近。行去都要差唔多十五分鐘左右。門面唔算大。因為想里面的客夠冷氣。所以關上門關上窗。出面有個麵包櫃。但只擺放少量麵包供堂食用。唔係外賣的。老實說我在門口外面望入去已經唔想去。因為里面很窄狹。四人位真係坐四人。要明白以前的坐位和現在不同。這裡只有兩個套餐。其實兩個都係差唔多。只係一個係牛油麵包,一個係蛋治。我當天點了牛油麵包。因為三文治真係太Full.當然我的決定係正確的。因為我朋友最後係食唔曬的。以下是我今日的早餐:除咗三文治和麵包可以選擇。還有一樣可以選擇就係蛋。我點了煎蛋。因為唔太想食生的太陽蛋。但我最後發覺原來有個全熟蛋可以選擇。佢哋會用個架送比你都幾有趣。牛肉係新鮮牛肉。所以很受歡迎。但如果可以有沙嗲汁就更好。因為其實都幾淡。最後我加了胡椒粉。其實幫助都唔係太大。但都好過唔落。那隻蛋都係普通蛋。唔係太突出。飲品方面我點了凍奶茶。凍奶茶嚟講都幾好飲值得一試。老實說這間餐廳都食物質素平均。但價錢我覺得唔平。可能因為我經常去舊式茶餐廳。其實真係覺得好普通。但有
這間餐廳很出名。出名係在於舊。

以下是我今日的早餐:
牛油麵包
蛋牛通

老實說這間餐廳都食物質素平均。但價錢我覺得唔平。可能因為我經常去舊式茶餐廳。其實真係覺得好普通。但有一樣佢地好跟得上時代的就係足夠冷氣。佢哋地方細細。但最少有四部大冷氣、風扇。難怪佢地將門窗緊閉。

2020-06-27
$45 (早餐)
  • 牛肉通粉
  • 凍奶茶