2025-07-19
🍴上週五同阿仔去咗觀塘 Mini Friday食晚餐,餐廳裝修好有品味,燈光昏黃浪漫✨,音樂輕輕播放🎵,氣氛一流。我哋點咗幾味招牌菜,包括香脆嘅Friday雞翼(水牛城)、惹味嘅加拿大豬鞍扒,仲有特別嘅黃金廣島蠔烏卒卒意大利飯,真係令人回味無窮😋。🖤🖤🖤🖤 黃金廣島蠔烏卒卒意大利飯呢道菜賣相好吸引🤩,新鮮廣島蠔配濃郁忌廉汁,意大利飯煮得剛剛好,口感煙韌。不過忌廉味稍為太膩,下次會揀清淡啲嘅選擇。🖤🖤🖤 加拿大豬鞍扒豬鞍扒煎得外焦內嫩👍,肉質鮮嫩多汁,配上特製醬汁更加惹味。份量適中,女生食都唔會覺得太多,性價比不錯。🖤🖤🖤🖤 黑炸雞鎚蜜糖蒜片配蓮藕片 & Friday雞翼(水牛城)炸雞鎚皮脆肉嫩🍗,蜜糖同蒜片香氣撲鼻,蓮藕片爽口解膩。雞翼調味夠嗆夠辣🌶️,啖啖肉感非常過癮,最愛呢兩味!今次晚餐體驗幾滿意😌,服務態度良好,食物質素穩定🌟。雖然價錢略貴💸,但勝在環境舒服,適合情侶約會或者朋友聚會💕。