當日點咗一個 Deluxe Set 同一個 主餐豬斧頭扒。前菜部分幾滿意——麵包,火腿拼盤,田螺都鹹香適中,所以都對之後既main course幾期待。到主菜上枱,擺盤普通,不過我本身唔太在意賣相,最緊要好食。菲力牛扒(Deluxe Set 加錢升級)一食就知出事——肉介涼和微溫之間,我應該唔夠熱,我自己對食物溫度有要求,所以已經扣分。而且肉質同味道都十分普通,以呢個價錢真係唔值,份量又少(雖然西餐預咗)。旁邊嘅醬汁算OK,但配菜就真係唔好食。豬斧頭扒比牛扒好少少,但都只限近骨位嘅肉夠香和口感比較好,另外兩舊肉質偏韌,要點 XO 醬先易入口。配菜的擺盤和運用和牛係一樣的, 雖然價錢比牛平便宜,但都唔吸引。甜品就真係毫無誠意,得兩塊普通蝴蝶酥,完全冇心思。可能呢間餐廳嘅早餐 / Cafe 部分會好啲?晚餐就真係試一次就夠,唔會再回頭。
當日點咗一個 Deluxe Set 同一個 主餐豬斧頭扒。
到主菜上枱,擺盤普通,不過我本身唔太在意賣相,最緊要好食。

甜品就真係毫無誠意,得兩塊普通蝴蝶酥,完全冇心思。

2025-06-22