2016-09-18 4922 瀏覽
今日陪朋友做完美容 ~~ 搵飯開 !! 朋友提議黎呢間試下 !! 反正我未食過 ~~ 一定會試下 !! 呵呵 ~~ 上到黎冇人等位 ~~ 但滿座 !! 差唔多 9成係日本人 ~~ 應該唔會差得去邊 !! 我地 3人 坐 BAR 台 ~~ 陪師傅傾下計 !! 哈哈 ~~ 當然係香港人啦 !!呢個每人一碟 ~~ 類似沙律既野 !! 入面有豆腐皮/蟹柳/海帶/青瓜,醋味好夠 ~~ 好開胃 !!呢個我好想試 ~~ 蕃茄刺身 ~~ 哈哈 !! 北海道既蕃茄都真係好甜 !! 我俾兩個朋友話我傻既 !! 係街市買咪得...咁係真係唔同既 ~~ 冇左果陣臭青味 !!芝士蛋卷 ~~ 好滑 !! 蛋味都真係好濃 !! 同香港大陸蛋...好唔同 !! 芝士都好香 !! 呢個食完都唔會覺得好滯 !! 唔錯 ~~炸蠔 ~~ 隻蠔好大隻呀 !! 師傅個脆漿好正 ~~ 好脆 !! 又輕 !! 隻蠔好甜 ~~ 雖然唔知佢邊個國家既蠔 ~~ 彩虹卷 ~~ 唔同既刺身係面 ~~ 中間就有蟹柳同蛋 !! 面既刺身都有好多款 ~~ 刺身都好新鮮!入面係蟹柳同蛋!如果係刺身就好喇!味噌牛腸炒椰菜,呢個好好味呀!辣辣地好野味!個
味噌牛腸炒椰菜,呢個好好味呀!辣辣地好野味!個牛腸既牛油勁香!都唔會太硬!個椰菜吸哂牛油味!不得了!
最後先黎燒牛舌!呢間燒牛舌都好用心!用最中間果部份!一條脷唔係得好多塊!但都真係一咬就知!實在太好食 👍🏻👍🏻
2016-07-22