2008-10-26 6 瀏覽
之前和朋友到過這裡飲茶, 都覺得唔錯. 又知有好多特價. 所以就提意一家去食過晚飯.位置有點隱蔽, 不是住在那裡都會忽略了還有一間酒樓在商場.我們9人埋單都只是 $7xx , 好抵架啦 !!1.) 燒雞半只 (好味)2.) 酥炸美國桶蠔 (超好味, 蠔又大隻, 個脆槳做得好好, 不會好多油做得好干又酥脆)我食過好多間都會用生粉水包一包放入油到炸, 這是會又油而不脆的.3.) 潮州蠔仔粥4.) 鮑魚仔 (新鮮, 雖然是細細隻但好鮮味下)5.) o者o者生菜 (唔得野味, 唔夠香)6.) 羊腩煲跟生菜 (好食)7.) 花膠一品煲 (下足材料, 味道又夠, 花膠又腍)8.) 西芹帶子珊瑚蚌 ( 一般, 合格)9.) 還送了一碟白灼生蝦之前更有糖水送上, 今期是綠豆沙, 有好香的果皮味而且豆剛好煲到出沙, 又不是太甜合口咪.服務 : 我們談到11點, 個場只餘下2"台"客, 但都不會急著收拾東西又或沒有人理你, 服務員還會自動幫你加水. 在這一區好幾間酒樓都一到11點就會勁趕客人走, 放便早點收工但是間間都話收 12 點的.
位置有點隱蔽, 不是住在那裡都會忽略了還有一間酒樓在商場.

我們9人埋單都只是 $7xx , 好抵架啦 !!

1.) 燒雞半只 (好味)
3.) 潮州蠔仔粥
4.) 鮑魚仔 (新鮮, 雖然是細細隻但好鮮味下)
5.) o者o者生菜 (唔得野味, 唔夠香)
6.) 羊腩煲跟生菜 (好食)
7.) 花膠一品煲 (下足材料, 味道又夠, 花膠又腍)
8.) 西芹帶子珊瑚蚌 ( 一般, 合格)
9.) 還送了一碟白灼生蝦

但是間間都話收 12 點的.
花膠一品煲
送的都好大碟