2021-04-25
-之前喺大角咀呢間街坊茶記食午餐 $50唔使 相比之下 晚市小炒套餐更經濟實惠 好多街坊幫襯外賣或堂食 今晚我同阿媽嚟撐枱腳-🥣#合掌瓜甘筍煲豬骨湯 套餐包中湯白飯同熱飲 自家熬製老火湯每日唔同款 家常口味冇加味精 -🍤🥚#蝦仁炒蛋套餐 $78巨型蝦仁爽口 有10粒咁多 蔥粒炒蛋唔係半熟充滿蛋汁嗰種fancy類型 但亦炒得唔死實唔乾身 色澤鮮黃 入口有滑蛋香有油水 係一個老少咸宜嘅白搭餸-🧆#欖菜肉鬆炒豆 $48呢個係淨小菜嘅價錢 轉套餐只需加$10 豬仔豆肥大飽滿有嚼勁 肉鬆醃過所以夠鹹香好餸飯 欖菜俾多啲就好啦-🥤#紅豆冰 加$5🥤#凍檸茶 加$3補幾蚊飲番杯紅豆冰重拾童年回憶🥳 呢杯特飲入口清甜 可惜紅豆結實細粒 入口唔起沙唔太甜 其實呢度有多款台式飲品提供 追加$8就有得飲珍珠奶茶啦-📍#樂福冰室大角咀詩歌舞街83號亮賢居地下6號舖
🥣#合掌瓜甘筍煲豬骨湯
🍤🥚#蝦仁炒蛋套餐 $78