2019-12-19 1651 瀏覽
要食炸雞都要嚴選一下,旺角的OUTDARK,是一個合適之選。店內環境是以夜空星星作主題女性朋友一定中意,氣氛十足,門口的五色鎖,更令人想起韓國。 我跟朋友叫了各款韓食,炸雞+啤酒,炭豚飯捲,海鮮煎餅,芝士條。先講炸雞,當然叫了雙拼,挑戰了辛辣雞+蒜蜜雞,辛辣感十足食到媽媽聲,中意食辣又食到辣先好叫,小朋友就試甜辣吧!蒜蜜雞的蒜粉跟脆蒜都炸的得好香,雞外脆內滑又夠熱,一陣就食唒。而餐廳都會一早準備好4款醬俾客食薯條薯格用,個人中意masa醬。炭豚飯捲就一般,但份量夠多,有蛋、有青瓜、有蘿蔔,仲要將大大塊的豬肉夾在飯中不散,真係有點工夫。食到口渴,就飲啖啤酒,女仔必點OUTDARK special drink 打卡影相一流,入口是甜甜的女性酒品,試完先發現原來啤酒係同西柚汁幾夾的海鮮煎餅方面,料多到爆,小章魚同蝦都多,點了酸汁再食,口胃減油膩感。朋友貪食多點份芝士條,每一氣條都做到拉絲效果,真心值得一食!!!最後埋單唔算好貴,同朋友都好中意喱間餐廳,下次來一定要食芝士王國先。

女性朋友一定中意,氣氛十足,門口的五色鎖,更令人想起韓國。

炭豚飯團

芝士條