2018-08-03 144 瀏覽
今日星期二同女朋友睇完套戲後就落黎呢間餐廳再回味一次,之前同老表等左成半個鐘先入到去,今日終於都無咁多人,環境都幾寬敞。今次叫左4樣野食醫肚,呢個場的職員都好細心又好禮貌,係用膳時又經常會留意返食客既進度收返的碟,服務都好窩心,唔錯唔錯。上菜啦~~首先呢個意式炸魷魚圈配他他汁小食,魷魚炸粉又薄,炸既時間剛剛好,咬落去勁彈牙,配埋他他汁甜甜地好清新好開胃,勁新鮮值得一試。跟住到主菜啦,呢個溫泉蛋蒜香鮮蘑菇意粉,個意粉好煙韌又唔會話好乾身,溫泉蛋再加埋的雜菌勁香又爽口。之後就到個細份既明太子海鮮Pizza,賣相都好吸引,蝦仁大大粒、魷魚唔會話整到好乾身,個餅皮有咬口唔會整得太過脆,兩個人食都好夠。到主角出場啦~~~香烤黑安格斯一口牛柳,呢個鐵板安格斯牛柳粒上枱時已經滋滋聲,佢賣點係有粒熱石,當你放涼左的牛柳時無咁好食,咁就放一粒牛柳上去溫熱下,煎一煎...咁就變返非常之好味嫁啦,講返的牛柳,好鮮嫩,就算真係自己煎耐左,入面都仲係好嫩,加埋的薯皮,勁滿足,我覺得係最值得推介嘅菜式之一。最後到飲品啦,因為上次兩個男人食飯就總要有的酒精既,今次就無啦,呢杯Fresh Mango Mojito入口
意式炸魷魚圈配他他汁
溫泉蛋蒜香鮮蘑菇意粉
明太子海鮮Pizza
到主角出場啦~~~香烤黑安格斯一口牛柳
香烤黑安格斯一口牛柳
最後到飲品啦,因為上次兩個男人食飯就總要有的酒精既,今次就無啦,呢杯Fresh Mango Mojito入口好清新,新鮮芒果肉加埋的薄荷葉,撈埋一齊飲,係呢啲天氣好舒服、好解渴。
Fresh Mango Mojito
呢餐埋單都係$400,係呢的食飯時段同埋地區,我覺得都算合理。係一個同情人、同事及三五知己收工後幾好既飯聚地方。
2018-07-31
意式炸魷魚圈配他他汁