2020-11-14 692 瀏覽
三個女孩子工作完之後要食個午餐,隨意響附近搵一間開咗嘅舖頭。平日嘅午餐價位唔高,由$100左右起跳,最貴嘅都係160幾蚊嘅牛扒。套餐有餐湯、沙律、主菜、甜品同嘢飲,所以其實都真係幾抵。今日嘅湯係椰菜湯,沙律就係紅菜頭沙律,好大份。我哋三個人分享左三個唔同嘅主菜。首先就係比意大利人所唾棄嘅夏威夷pizza,有菠蘿同火腿,我唔理意大利人鍾唔鍾意,反正我就好鍾意。Pizza嘅痞唔算博亦唔算口,但味道都唔錯。之前響另一間wildfire食過佢嘅水牛城雞翼覺得好好食,呢度我就覺得炸得過熟了,有啲太硬。經理既推介係呢一個燒豬扒,一想來見到網紋笑就已經覺得好開心,而豬扒的確Juicy嫰口,味道好好甚至覺得連醬汁都唔需要落。甜品野莓mousse cake就正正常常冇咩特別。另外都要講一講餐廳外面有一道全香港最大嘅榕樹牆,食飯之餘亦都可以趁呢個機會欣賞香港唔同獨特嘅景點。

我哋三個人分享左三個唔同嘅主菜。

甜品野莓mousse cake就正正常常冇咩特別。

2020-11-06