餐廳: 華星冰室 (E-Max)
資訊:

2020-12-29 295 瀏覽
悶悶地去附近行吓,今日就蕩咗過嚟九展,仲去咗好耐冇幫襯過嘅華星冰室。餐牌同以前大致相同,冇乜點大改變。係多咗啲招牌菜,仲有兒童餐。而我嚟到正值係下午茶時間,梗係要叫個下午茶餐啦,平啲嘛,落單先知原來而家仲有九折,真係抵上加抵。老公不嬲都係大胃王,叫個下午茶餐之後仲要加個通粉。公司三文治都好足料,基本上你諗得出嘅三文治材料都有喺入面,最大堆頭嘅當然係炒滑蛋啦,然後再有鹹牛肉、火腿、芝士、蕃茄片、生菜,色香味俱全。火腿通粉我就覺得一般,我嫌佢嘅湯底味道偏鹹,通粉亦都唔夠彈牙。凍檸樂係原罐可樂上,絕不取巧。我自己就叫炸髀加薯餅配熱飲$36,仲有九折,我覺得呢個價錢OK。炸髀唔算好大,亦唔係生炸,但都係新鮮炸起,同埋佢嘅味道有啲似酒樓炸乳鴿嘅味道,都好食嘅,薯餅都係新鮮炸起所以夠脆,呢個餐唔錯!炸薯條單點$22,一般茶餐廳價錢,份量唔算多,合格啦!今時今日食肆真係好難做生意,假期嚟到場面都偏靜,所以我都覺得要支持吓,一於給一個好評!
餐牌同以前大致相同,冇乜點大改變。
係多咗啲招牌菜,仲有兒童餐。
老公不嬲都係大胃王,叫個下午茶餐之後仲要加個通粉。
公司三文治餐
公司三文治
火腿通粉
凍檸樂係原罐可樂上,絕不取巧。
凍檸樂
炸雞髀配薯餅餐
炸雞髀配薯餅
炸薯條單點$22,一般茶餐廳價錢,份量唔算多,合格啦!
炸薯條
公司三文治