2020-02-25 101 瀏覽
平時好少去樓上cafe,見間野仲係後巷嘅大廈樓上,都無咩期望,但估唔到幾高質😍同朋友兩個人一人叫左一個dinner set,見好多人食豬扒,但當日無試到。餐湯係意式蔬菜湯,都幾足料,番茄好大粒👍🏻 本身以為餐湯送果舊係普通多士,仲浸左湯黎食,點知咬落去好香蒜茸牛油味,勁好食!叫左個拿破崙三色腸燴意大利扁麵,個醬汁調幾好味,唔會太酸,好開胃。意粉都好彈牙,無太淋,本身以為好細兜,但食食下都飽。個腸都幾好食,唔會好咸,不過當日啲腸好似燶左少少咁。當日嘅special係燒三文魚扒,$198一個set,煎得好靚,無over cook,味道完全無得輸!除左覺咸左少少,同埋有啲細舊,如果大塊啲會好啲🤓 個薯蓉配菜超級有驚喜,好滑身,又有少少香草味,勁好食😋😋 見個個都推介哩個西班牙海蝦蛋餅,點可以唔試🤭 個蛋餅一上檯店員有提我地小心掂到個pan,因為真係好熱,仲聽到熱油啲滋滋聲。蛋餅好夠蛋味,表層煎得好香,但裏面啲蛋都唔會好老,蝦就幾彈牙。唔知係咪用左好多隻蛋,太足料,個蛋餅會食到好飽😂 跟餐杯橙汁都唔細杯👍🏻食飯全程服務都好好,上野前會幫我地執好張檯個位先,埋單果時個店員都會問你覺得啲野食點,有

意式蔬菜湯

拿破崙三色腸燴意大利麵

燒三文魚扒

西班牙海蝦蛋餅

跟餐杯橙汁都唔細杯👍🏻
橙汁

食飯全程服務都好好,上野前會幫我地執好張檯個位先,埋單果時個店員都會問你覺得啲野食點,有無咩問題咁。同埋原來佢地成日都有啲優惠推廣,大家可以留意下,我當日就人頭減左十蚊,仲派左比我地每人兩個口罩,哩個時期會派口罩比食客,真係好貼心❤️極度推介!
意式蔬菜湯
拿破崙三色腸燴意大利麵