好抵食! 好抵食! 當我每天早餐吃著一件腿蛋治也要$15-$18, Day n Nite by Master Kama的流心芝士龍蝦三文治來得更合意、更划算! 午市一份$108, 兩人享用平均只需$54, 都已經夠吸引, 而9月份午市更有買一送一, 堂食及外賣自取也可, 吸引程度10倍升級!!香脆三文治夾著三種芝士、龍蝦肉、龍蝦膏, 滿滿的餡料, 雖邪惡但難以抵擋! ! 雖然三文治送到桌上時未能做到拉絲效果有點失望, 但應該都是偶有失手.濃郁三文治過後, 就來一杯清新的Pineapple & Mint Tea, 清爽之餘又消滯, 驚喜位是有菠蘿粒, 甜度適中. 繼續龍蝦芝士Mac n Cheese(長通粉), 亦是招牌菜之一吧, 切記要趁熱吃, 芝士走進長通粉內, 好滋味! 已拆的龍蝦肉算實淨,但蟹拑的則較軟淋.到底專營龍蝦菜式的食店做出的龍蝦湯又是怎樣的呢? 個人略嫌龍蝦肉太少而薯蓉太多, 或許本身我就不是龍蝦湯的粉絲, 所以沒大興趣, 但就幾欣賞碟上的小蕃茄多士.

題外話/補充資料: 9月16日, 惠顧任何正價食品加$1換一份的流心芝士龍蝦三文治 9月份午市買一送一
2018-09-01
  • 流心芝士龍蝦三文治