2017-02-17 560 瀏覽
好耐好耐冇食過放題 呢幾排都好忙 想勁食一餐減壓 於是就約左朋友去大刷一餐大家都想去間就腳既餐廳 咁岩去開油麻地 就一於喺呢到落腳~ 見到呢間鳴橋燒肉料理 我地都覺得好似幾唔錯~店面既裝潢都好有心思 而且$188 呢個價都唔算太貴 咁就決定試下~入面每張枱既中間都有一個爐 同韓燒有啲似~而且感覺乾淨企理 枱與枱之間都好寬敞 坐落好舒適冇幾耐就有店員為我地服務 原來加$40 就可以升級 食埋羊架之類既料理我同朋友都選擇升級~第一道菜緊係點刺身啦~我地點左三文魚、北寄貝、鮑魚片、帶子、八爪魚、馬刀貝同甜蝦三文魚一直都係我既至愛 質素唔錯😋 第一次聽人叫大蟶子做馬刀貝 煮熟既大蟶子就食唔少 但呢種刺身真係第一次食 超級爽口彈牙 而且味道鮮甜 然後就開始燒肉食 叫左七味豚拖羅、一口牛柳粒、豬頸肉同黑椒香腸~ 七味豚拖羅非常薄 燒完之後脆卜卜 好crispy 好香口~ 啲豬頸肉就反而比較厚身 好彈牙~牛柳粒同牛肉雖然好好食 但食得多驚皮膚會敏感 所以我地不斷encore 豚拖羅、香腸同埋豬頸肉 😂 後來又試左雞翼同羊架~羊架幾嫩滑 架左香草僻左陣羶味 所以都幾易入口~ 呢碟係全海鮮宴 有三文魚骨
大家都想去間就腳既餐廳 咁岩去開油麻地 就一於喺呢到落腳~

我同朋友都選擇升級~
呢碟係全海鮮宴 有三文魚骨、帶子同埋香草龍利柳 帶子好大隻好足料 龍利柳加左香草之後 味道變得好唔一樣 同平時食到既有啲分別 大家可以試下~
燒下燒下就成個爐都係食物 睇見到流曬口水
我地係等啲食物燒熟既期間 又瘋狂地點左幾碟刺身同埋其他熟食~😂
呢碟係日式餃子同埋一口番薯 餃子外脆內軟 入面既肉都幾juicy~一口番薯好正!細細粒 一啖食一粒 粒粒都又香又甜又清新 真係值得一試 可以清一清口腔油膩之感😌
我地再接再厲 又點左一埋香腸 一種係頭先介紹過既黑椒香腸 一種係香甜既原味香腸 兩者各有特色~ 下面係兩種唔同口味既豬頸肉 一種係燒汁豬頸肉 一種係地獄豬頸肉 雖然叫佢做地獄 但佢其實唔算辣 怕辣既人絕對應付到😋
蝦天婦羅整得好唔錯 外面脆卜卜 入面隻蝦好爽口彈牙~ 外面雖然係油炸 但唔會覺得好油膩 我一口氣食左兩隻 😋🤣
食左咁多野當然會口渴 我點左三文魚頭湯 幾鮮甜 我本身都幾中意魚湯 因為覺得好有營養價值 而且味道鮮美 又唔會好似雞湯或者豬骨湯咁肥膩~
食得放題點少得汽水!我地揀左橙汁汽水同埋蘋果汽水 感覺非常清爽~ 我朋友後來又點左提子味既 C&C 而我就試左鳴橋自家製既羅漢果茶 味道清香 好下火好消滯 飲完覺得自己個胃又清左啲位出黎 又可以繼續食 😂😂
當晚真係食左好多好多野 來來回回點左好多次同一道食物 十分之滿足~ 服務員態度親切 經常留意顧客既需要 又會幫手更換乾淨既碟同埋添加燒汁 間中仲會幫我地控制爐火既大細 我地都食得好開心~ 整體感覺唔錯
2017-02-16