青花 (THE FOREST)

Champak Restaurant by ATUM (THE FOREST)
之前聽朋友講旺角有間泰國餐廳裝修得好靚,今日終於都有時間黎朝聖啦!原來除左裝修靚之外,食物賣相都好靚仲好好味添!🤤🤤我地叫左1個小食,2個主食同埋一定唔少得嘅經典泰式甜品-芒果糯米飯。不過佢啲野都幾大碟,應該多啲人一齊share食。酸辣鳳爪沙律  HKD 66我同朋友都好鍾意食泰式無骨鳳爪,所以一定要叫黎食。呢度嘅鳳爪係小食,但佢都算多,好足料好正!酸味好夠,我唔係太食得辣就覺得佢好辣,而且係有後勁嘅辣 😂,我個朋友係辣妹子,佢就覺得好正!蟹肉蕃茄撈檬  HKD96覺得蟹肉再加撈檬呢個配搭好吸引,決定試下。味道唔錯,好清新開胃,好啱夏天食。一定要讚嘅係佢超 多 蟹 肉 呀!!!!好正😍香茅班蘭青咖哩雞扒  HKD108呢個又係好好食!首先我個人比較鍾意食青咖哩,亦好愛班蘭嘅味道,真係冇諗過呢兩樣野會咁夾!個咖哩辣度啱啱好,有幾舊大大舊嘅雞扒,好足料。不過佢係冇跟飯嘅,所以我地加左個椰香飯。好椰好正!😋芒果糯米飯  HKD78賣相好靚~ 而且佢嘅份量好多,好大舊糯米飯同芒果。芒果都算甜,糯米飯軟林林同埋好香。加埋啲脆椰子片食會有唔同口感~泰國奶茶奶蓋  HKD42三色冰奶蓋  HKD48

酸辣鳳爪沙律  HKD 66

蟹肉蕃茄撈檬  HKD96

香茅班蘭青咖哩雞扒  HKD108

芒果糯米飯  HKD78

泰國奶茶奶蓋  HKD42
三色冰奶蓋  HKD48

呢度啲野飲都好好味呀😃😃
朋友叫左奶茶,我試左啖,唔會好甜,佢個奶蓋咸咸地,仲要好厚!!好啱奶茶控😂

我就叫左好多Openrice食評都介紹嘅龍鬚糖三色冰。佢唔係得個樣靚架!佢係真係好飲架!好香濃椰漿加埋甜甜地嘅龍鬚糖,除左正都唔知講咩好😆 鍾意椰味嘅人要試下~
2017-12-30